PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

Nakon što ste procijenili da imate valjani prigovor (reklamaciju), potrebno je brzo djelovati, pri čemu slijedite ove korake, na taj način postoji veća vjerojatnost da ćete riješiti vaš problem na zadovoljavajući način:

 1. Čim utvrdite neispravnosti, prestanite koristiti proizvod/uslugu. Možete izgubiti pravo vraćanja robe/usluge, ako ih koristite nakon što ste otkrili neispravnosti .
 2. Kontaktirajte trgovca koji vam je prodao proizvod ili uslugu. Zatražite da razgovarate s osobom koja ima ovlaštenje za rješavanje problema, kao što su vođa smjene, vlasnik ili menadžer.
 3. Nemojte kreirati "priču", budite kratki i jasni o tome što želite postići i ono što tražite - povrat novca, zamjena, naknada ili servisiranje .
 4. Nemojte nastupati emocionalno . Budite čvrsti, pristojni, ali uporni. Ne gubite živce, nemojte podizati glas, nemojte psovati ili postati osobno uvredljiv. Pokažite poštovanje. Trgovci će izbjegavati ispuniti zahtjeve primitivnim i nerazumnim ljudima.
 5. Nemojte pretjerivati ili davati lažne izjave u vezi s proizvodom/uslugom.
 6. Budite strpljivi. Dajte trgovcu ili trgovačkom društvu priliku da riješi problem .


Zapamtite, uvijek vodite evidenciju o tome s kim ste razgovarali, datum kada ste razgovarali i uložili žalbu/prigovor i što vam je trgovac rekao. Čuvajte kopije svih dokumenata koje ste slali pismenim putem .

Ako ne uspijete sami riješiti problem, obratite se savjetovalištu za zaštitu potrošača ili udruzi za zaštitu potrošača čiji ste član.

Vodite računa da udruge za zaštitu potrošača nisu "AGENCIJE ZA ZAŠTITU POTROŠAČA" koje vam "MORAJU" pomoći.

Udruge u pravilu po Satutu daju savjetodavnu i inu pomoć isključivo svojim članovima, pa se na vrijeme učlanite u najbližu udrugu za zaštitu potrošača, kako ne bi bilo nesporazuma kad vam zatreba pomoć.

Ž.T.

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)