PARTNERI


Radno vrijeme INFO telefona 0800 42 00: Svaki radni dan: 09:00 – 13:00 sati, četvrkom od 15:00 - 18:00 sati, te u radno vrijeme Info centra.

0800/42-00

Pozivi mogući sa svih fiksnih i mobilnih telefona u Hrvatskoj
Koristite li usluge ICP
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Smatrate li da je trgovac nepošteno postupio prema vama, savjetujemo da zaštitu svojih prava potražite na Sudu časti HGK

Obrazac podnošenja prijave možete vidjeti klikom na siku.

Društvo potrošača Međimurja poziva sve potrošače da pokažemo našu snagu, te da nepoštene trgovce  u ovim kriznim vremenima jednostavno maknemo s tržišta.  Kupimo li npr. 1 kg pilećeg filea po cijeni od 85 kn nahraniti ćemo se za jedan dan, a prošećemo li do poštenog trgovca, ili nazovemo neki od OPG-ova, za tu cijenu nahraniti ćemo se 5 dana.  Molimo potrošače da nam javljaju nepoštenu poslovnu praksu, pri tome da se ne bi zlorabilo povjerenje, molimo dokumentirati svaki slučaj (relevantna slika, video, pojašnjenje, ...)  i mi ćemo u okviru svojih ovlasti pokrenuti adekvatne radnje i postupke. 

Molimo potrošače da sve pritužbe, zapažanja, prijedloge, ideje .... šalju putem elektroničke pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Potrošači budimo svjesni potrošači, mi smo izvukli Hrvatsku i EU iz recesije, jedino mi možemo izvući Hrvatsku iz COVID-19 panike. Nesumnjivo je da će se sve provesti na našim leđima, pa nemojmo biti samo pasivni promatrači, jer Korona se ne događa nekome drugome. S kojim gubicima i posljedicama ćemo izaći iz ove krize zavisi isključivo od nas potrošača.  

Mi odlučujemo ! Mi odlučujemo o kako ćemo se ponašati, a i odlučujemo hoćemo li dozvoliti trgovcima i mešetarima da se bogate ne nepošten način. 

Prema informacijama iz medija - pojedini su trgovci, potpuno nemoralno, iskoristili strah i paniku ljudi zbog epidemije koronavirusom, podižući cijene upravo onim artiklima koji su se najviše kupovali, a koji spadaju u skupinu tzv. zaštićenih proizvoda.

Vlada je, podsjetimo, 14. ožujka donijela odluku o iznimnoj mjeri kontrole cijena (koja se počela primjenjivati dva dana nakon toga op.a.), i to za ukupno 27 skupina proizvoda među kojima su se našli meso, povrće, voće, brašno, mlijeko i mlijeko u prahu, jaja, šećer, sol, riža, tjestenina, svježe meso, riba, voće i povrće, mesne konzerve, riblje konzerve, jestivo ulje, voda za piće, dječja hrana, dječje pelene, deterdžent za rublje, deterdžent za suđe, sapun, sredstva za dezinfekciju vode, prostora i ruku (uključujući koncentrirani alkohol), zaštitni kombinezoni...

Trgovci imaju obavezu držati cijene spomenutih proizvoda na razini onih koje su bile na snazi 30. siječnja 2020. godine, budući da je tog dana Svjetska zdravstvena organizacija proglasila zaraznu bolest COVID-19.  

Nemojmo čekati da Državni inspektorat pronađe lopove, mi potrošači smo "ovlašteni", da ih nadziremo! Da stavimo na "Crnu listu" nepoštene trgovce i da očistimo hrvatsko tržište od zločinaca. 

Ž.T/DPM

 

 

 

0:00
0:00
T-com prigovori
e-mail: prigovori@t.ht.hr
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza potrošača!  Samo informirani potrošač je zaštićen potrošač!  Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali (Margaret Mead)  Dobra zaštita potrošača nije samo u zakonodavstvu, ona može postići pravdu, stvoriti poštenije društvo i čak spašavati živote. (Helen McCallum)